Ankara Servo Motor Tamiri

Ankara Servo Motor Tamiri

Servo motor olarak anılmakta olan bu motor cinsi ana yapı çerçevesinde robot teknolojisinde tercih edilmekte olan bir cins olmaktadır. Servo motorlar, mekaniksel konumlamalar, çıkış, ivme, hız kontrolünü sorunsuz ve problemsiz bir şekilde yapan bir sistem olarak tanımlanabilmektedir. Servo motorlar, spesifik anlamda robot teknolojilerinde çok geniş bir kullanım alanına sahip olan motor çeşitleri olmaktadır.

Servo Motor Çeşitleri

Servo motorların kendi içlerinde farklı cinsleri vardır. Bu türlerin her biri ayrı bir öneme sahip olan motorlar olmaktadır.

AC -DC Servo

Servo motorlar genel manada AC Servo ve DC Servo olarak ikiye farklı basşlıkta incelenebilmektedir. AC Servo Motorlar ise endüstriyel kullanımlar amacıyla tercih edilebilen motorlar olmaktadır.

Dijital – Analog Servo

RC Servolar devre yapıları baz alındığında Analog Servo ve Dijital Servo olmak üzere iki türde değerlendirilmektedir. Dijital servolar, analog servolara göre daha yüksek frekanslarda işlemlerini yapabilmekte, tamamlayabilmektedir.

Böylelikle dijital servolar komutları daha hızlı ve net bir şekilde anlayabilmekte ve buna göre tepkime verebilmektedir. Bu da daha yumuşak bir hızlanma yaşanmasına neden olmaktadır. Dijital servoların, analog servolara göre bazı dezavantajları bulunmaktadır. Dijital servolar, analog servolara göre daha fazla enerji harcadıkları için pil ömürlerini daha hızlı bir şekilde azalmaktadır.

Çekirdeksiz – Fırçasız Motor

RC Servolar, bünyelerindeki mekanizmaların sahip olduğu motorlara göre farklılık gösterebilmektedir. Çekirdeksiz motorlar kablolar sayesinde manyetik alan yaratabilmektedir. Aynı zamanda da hafif bir yapıya sahip olmaktadır. Bu durumda daha çabuk tepki verilmesine zemin hazırlamaktadır. Ayrıca daha yumuşak bir hareket durumu yaşanmaktadır. Fırçasız motorların diğerine göre artı yönü ise daha verimli ve daha çok güç üretebilme özelliğine sahip olmasıdır.

Servo Motor Tamiri Ankara

Servo motor tamiri oldukça önemli bir konudur. Çünkü pek çok sektörel aracın ihtiyacı haline gelen servo motorların normal işleyişini ya da görevini yerine getirememesi büyük bir soruna neden olabilir. Örneğin, sektörel anlamda üretimde aksamalara ya da gecikmelere neden olabilir. Bu nedenle de özellikle Ankara servo motor tamiri konusuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü Ankara gibi çok gelişmiş bir şehirde oluşabilecek en ufak bir arıza bile büyük kayıplara neden olabilmektedir. Bu durumun aşılabilmesi için servo motorların tamirine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde normal çarkın işleyişi zarar görecektir. Bu durumda maddi ve manevi kayıpların gerçekleşmesine sebep olacaktır.

https://www.makyapelektronik.com/

18 Nisan 2024, Perşembe
Yazar: Timsah Ajans

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)