Encoder

Encoder; encoderler dairesel ya da doğrusal olarak oluşan hareketlerin, hızını yönünü açısal hareketlerini elektromekanik olarak takip edip elektronik devreler sayesinde optik ya da magnetik olarak geri bildirmek suretiyle servo kontrol sistemi ile bilgi paylaşır, bu dönüşüm ve programlama sayesinde servo sistemlerin temeli oluşmuş olur. Encoderler kullanım amaçlarına ve kullanım yerlerine göre fiziksel şekil olarak ve elektronik mimarisi olarak onlarca farklı şekillerde üretilir.

Encoderler; yapısal olarak başlıca dört ana başlık altında toplanır.

1- Optik okuyucu ile okuma yapan encoderler,

2- Manyetik olarak okuma yapan encoderler,

3- Döner manyetik transformatörlü encoderler (resolverler),

4- Lineer (doğrusal cetvel) encoderler

encoderler yapısal olarak böyle iken işlevlerine göre daha yüzlerce farklı türlerde üretimleri yapılmaktadır. Endüstriyel makinelerin üretim yapabilmesi olmazsa olmaz olan her servo motorun dönen mili üzerine mutlaka bir amacına uygun encoder bağlı bulunmaktadır

Makyap Elektronik Anonim şirketi yaklaşık 25 yıldan fazla bir süredir servo motor ve encoder onarımı ve tamiri yapılmaktadır

Encoder tamiri konusunda oldukça ileri teknolojilere sahip olan firmamız aralıksız bir şekilde bu alanda konusunda uzman elektronik mühendisleri hem tamir bakım hem de ar-ge çalışmalarını çok yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Encoder tamiri konusunda her geçen gün teknolojik altyapı yatırımlarımız katlanarak devam etmektedir.

Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tel: 0216 394 34 50 / 0534 561 85 81

Bizleri sosyal hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İnstagram: https://www.instagram.com/makyaptr/

Facebook: https://www.facebook.com/makyap.elektronik.77/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwEA9j723u7GntTWhWYaLlQ

Twitter: https://twitter.com/makyaptr

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/71892978/admin/

Web: https://makyapelektronik.com/

Makyap Elektronik Makine A.Ş olarak müşteri memnuniyetini önemsiyoruz. (Encoder Onarım - Sıfır ve 2. El satış - Teknik Servis ile ilgili tüm hizmetlerimiz ile yanınızdayız.)

16 Nisan 2024, Salı
Yazar: Makyap Elektronik

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)