Servo Motor Onarımı ve Aşamaları

Servo Motor Onarımı ve Aşamaları

Servo motor, genellikle yük ve aktarma organından meydana gelen sistemler bütünü olarak bilinmektedir. Bu sistem, mekanik servo değerlerine uygun bir biçimde hareket edilmesini sağlar. Mekanik servo sistemlerdeki hız ve ivme kontrolü, açısal ve doğrusal pozisyon kontrolünü problemsiz bir şekilde gerçekleştirmektedir. Servo motoru meydana getiren bileşenler motor, sürücü, kodlayıcı ve denetleyici ile geri besleme aygıtıdır.

Servo motorlar pek çok nedenden dolayı bozulabilir ve arıza meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda hızlı bir biçimde servo motor tamiri yapılması gerekir. Servo motor tamirinin yapılabilmesi için ilk olarak hasar tespiti yapmak lazımdır. En kısa zamanda problemi tespit etmek ve gerekli adımları atmak servo motor tamirinde ilk aşamayı oluşturmaktadır.

Servo motor tamirinde ilk aşamada fiziksel ve mekanik kontroller söz konusudur. Bu kontrollerin ardından ise tamir yöntemi tespit edilir. Servo motorun gövdesinde çatlama, kırılma, bağlantı problemleri söz konusu olabilir. Bu nedenle pinlerde ve soketlerde hasar olup olmadığı belirlenmelidir. Servo motor sistemleri dinamik testlere tabii tutularak magnetik veya mekanik kayıplarının olup olmadığı belirlenir.

Servo Motor Tamiri

Servo motor tamiri ve servo sürücü tamiri konusunda ileri düzey bakım ve tamir teknolojisine sahip olan Makyap Elektronik, geniş yedek parça ağıyla hizmet vermektedir. Makyap Elektronik endüstriyel elektronik, otomasyon ve daha birçok alanda yer alan her marka ve model cihazın tamirini hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapmaktadır.

Alanında uzman ekiple profesyonel hizmet sunan Makyap Elektronik arızalı ya da çalışmayan servo motorların tamir işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirmektedir. Hızlı ve garantili hizmet sağlayan Makyap Elektronik yüksek kalite test aygıtlarıyla işlem yapmaktadır. Türkiye’nin en büyük yedek parça ağıyla hizmet sunan Makyap Elektronik, servo motor tamiri hizmetini titizlikle yürütmektedir.

Makyap Elektronik servo motor tamiriyle beraber servo sürücü tamiri, operatör panel tamiri, elektronik kart tamiri, enkoder tamiri, lineeer motor tamiri işlemlerini sağlamaktadır. Yüksek ve kaliteli stok seçeneği ve deneyimli kadrosuyla hizmet veren Makyap Elektronik’i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

https://www.makyapelektronik.com/

27 Mart 2024, Çarşamba
Yazar: Makyap Elektronik Makine

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)