Servo Motor Onarımı ve Servo Sürücü Onarımı

Servo Motor Onarımı ve Servo Sürücü Onarımı

Servo motorlar yük ya da aktarma organından meydana gelen sistemin adıdır. En temel anlamı ile servo motor, mekanik servo sisteminin değerine uygun bir şekilde hareket etmesini sağlayan elektronik güçtür. Genel olarak, servo motor sistemi dört bileşenin bir araya gelmesi ile oluşur. Bunlar; sürücü, motor, kodlayıcı, denetleyici ile geri besleme cihazı olarak karşınıza çıkar.

Servo sürücüler ikiye ayrılan bir sisteme sahiptir. Buna göre, DC servo sürücü ve AC servo sürücü olarak ikiye ayrılır. DC servo sürücü sistemi doğru akım desteği ile çalışan bir prensibe sahiptir. Genelde, DC sürücüler analog ya da dijital şekilde karşınıza çıkar.

Servo AC sürücü ise servo motoru ile ilgili birçok şeyi kontrol eder. Buna göre, servo motorun hız, konum ve torku AC servo tarafından incelenir. Dinamik bir performans sunan AC servo sayesinde yüksek performanslı kullanımlara ulaşabilirsiniz.

Servo Motor Tamiri

Servo motor ve sürücü sistemleri genel olarak kapsamlı bir tamir sürecinden geçer. Servo motor tamiri için öncelikle fiziksel ve görsel kontroller tamamlanmalıdır. Servo motorun gövdesinde ya da pinlerinde meydana gelen bir hasar varsa tespit edilir. Daha sonra başlıca testlerden biri olan dinamik testlerin yapılması sağlanır. Buradan mekanik ya da magnetik kayıp olup olmadığı kontrol edilir.

Bu aşamadan sonra rejeneratif testler yapılarak rotor manyetik alandaki güç kaybı tespit edilebilir.  Çeşitli test ve tespit aşamasından sonra servo sürücü ile ilgili diğer adımlara geçilir. Daha sonra servo motor açılarak rotor ve statörün iç kısmı incelenerek gerekli muayeneler yapılır.

Bu incelemeyi gerçekleştirirken motor statöründeki mekanik sorunlar varsa kolayca fark edebilirsiniz. Servo motorun rulman yataklarını sökerek meydana gelmiş mekanik bir sorunun varlığını tespit edebilirsiniz. Gerekli mekanik müdahale ve eklemeleri yaptıktan sonra servo motor sürücüleri kapatarak işlemi sonlandırabilirsiniz.

Servo motor inceleme ve tamir aşamasından sonra kontrol amaçlı birçok testten geçirilir. Öncelikle elektriksel ve manyetiksel testlerden geçirerek servo motoru kontrol edebilirsiniz. Son aşamada ise dinamik yük testleri yapılarak sorun çözülüp çözülmediğini anlayabilirsiniz.

Makyap Elektronik olarak firmamız bünyesinde bulunan cihazlar aracılığıyla gelişmiş testler ve aşamalardan geçirerek tamir, bakım ve onarımını marka ayırt etmeden özenli bir şekilde gerçekleştirmekteyiz.

Servo motorlardaki mekanik ve elektronik tüm arızalar tamir ve bakım kapsamına dahildir. Enkoder arızası, kararsız çalışma, servo mıknatıs tamiri, rulman değişimi, fren kaplini arızası, aşırı akım çekme, kırılma ve darbe sonucu olan arıza, resolver tamiri, tako jeneratör tamiri, enkoder pozisyon tespiti hassas ayarı firmamız tarafından gerçekleştirilmektedir.

Servo motor tamiri, servo sürücü tamiri, operatör panel tamiri, elektronik kart tamiri, encoder, lineer motor tamiri, onarım ve bakımda firmamızla bağlantı kurabilirsiniz. Tüm parçalar yedek parça stoklarımızda bulunmaktadır. Kaliteli ve yüksek stok seçeneğimiz ve deneyimli ekibimiz ile sorunsuz ve pratik hizmet sunmaktayız.

https://www.makyapelektronik.com/

 

Bizleri sosyal hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

İnstagram: https://www.instagram.com/makyaptr/

Facebook: https://www.facebook.com/makyap.elektronik.77/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwEA9j723u7GntTWhWYaLlQ

 

Twitter: https://twitter.com/makyaptr

 
22 Kasım 2024, Cuma
Yazar: Makyap Elektronik Makine

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)