Sew - Eurodrive Servo Motor Onarımı

Sew - Eurodrive Servo Motor Onarımı

Servo motor, motor ve robot teknolojisinde yük ve aktarma organından meydana gelen sistemler bütünü olarak tanımlanır. Mekanik servo sistemlerdeki açısal-doğrusal pozisyon, hız ve ivme kontrolünü problemsiz bir şekilde yapan sistemlerdir. Servo motor sistemi yapı olarak dört ana bileşenden oluşmaktadır. Servo motoru oluşturan bileşenler sürücü, motor, kodlayıcı ve denetleyici ile geri besleme aygıtı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Servo motorlarda fiziksel veya teknik sebepler nedeniyle bozulmalar meydana gelebilir. Servo motor tamiri gereken durumlarda hızlı bir şekilde hasar tespitinin yapılıp tamir işlemlerine başlanması gerekir. En kısa zamanda problemi tespit etmek ve gerekli adımları atmak servo motor tamirinin ilk adımlarını oluşturur.

Servo motor tamirinde ilk aşamada fiziksel ve görsel kontroller tamamlanır. Bu kontrollerin ardından tamir yöntemi tespit edilir. Servo motorun gövdesinde kırılma, çatlama veya bağlantı problemleri meydana gelmiş olabilir. Bu nedenle pinlerde ve soketlerde hasarın olup olmadığı kontrol edilir. Servo motorlar dinamik testlere tabi tutularak mekanik veya magnetik kayıpların varlığı belirlenir.

Bu işlemin ardından elektriksel testler yapılarak servo motorun problemleri denetime sokulur. Buna göre, servo motorun sargılarında, statör manyetik alanı ve rotor manyetik alanında güç kaybının olup olmadığı tespit edilir. Test aşamalarından sonra servo motorun enkoder ve gövde kolları belirlenerek motor açılır, rotor ve statörün iç testleri yapılarak durumu belirlenir. Bu sırada motorun başka yerlerdeki problemini algılamamak amacıyla milde salgı olup olmadığına göz gezdirilir.

Bu işlemlerin ardından motorun rulman yatakları ölçülerek, uygun değerlere sahip rulman seçimi tamamlanır. Motorun içerisinde herhangi bir problem oluşmuşsa sargı yöntemi yapılır. Böylelikle tamir işlemleri tamamlanır. Servo motorla işlem tamamlanarak hazır hale getirilir.

Sew Eurodrive Servo Motor Tamiri Yapan Firmalar

Alanında uzman personelle hizmet veren Makyap Elektronik, arızalı veya çalışmayan servo motor tamirini başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Hızlı ve garantili bir biçimde marka ayırt etmeden tamir hizmeti veren Makyap Elektronik, yüksek teknolojili test cihazlarıyla hizmet sunmaktadır. Geniş yedek parça ağına sahip olan Makyap Elektronik, servo motor tamir hizmetini titizlikle gerçekleştirmektedir.

Üretim hatlarınızda Sew-Eurodrive Servo Motor kullanıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tel: 0216 394 34 50 / 0534 561 85 81

https://www.makyapelektronik.com/

26 Mart 2024, Salı
Yazar: Makyap Elektronik Makine

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)