Spindle Motor Tamiri – Spindle Sürücü Tamiri

Spindle Motor Tamiri – Spindle Sürücü Tamiri

Spindle motor diğer daimî mıknatıslı sistemlerden farklı olarak mıknatıssız bir şekilde karşınıza çıkar. Yarı doğrusal bir ilişki ile çalışan spindle motor güçlü yapısı ile uzun süre çalışma gerektiren anlarda ideal bir destek sunar. Endüstriyel alanda kullanılan makineler için spindle motorlar önemli bir yere sahiptir.

Yüksek devirde işlem yapabilen spindle motorlar birçok alanda kullanıma imkân sağlar. Ağaç, cam ve metal gibi malzemelerin işlenmesi esnasında spindle motorlar standart olarak kabul edilir. Yüksek hız avantajı sunan spindle motorlar her geçen tercih edilebilirliğini artırmaktadır. Uzun süren bir deneyim sunan spindle motorlar 24 saate varan kesintisiz çalışma desteği sunar.

Spindle motorları birçok mekanik ve teknik nedenden dolayı arızalanabilir. Üç tip arıza ile karşınıza çıkan spindle motorlarının arıza çeşidine göre tamir yöntemlerini merak edebilirsiniz. Spindle motor tamiri ile ilgili detaylar şu şekilde sıralanabilir.

Spindle Motor Tamiri Nasıl Yapılır?

Mekanik Arızalar

Spindle motorlar kullanım alanının genişliğine bağlı olarak sıklıkla ihtiyaç duyulanlar arasında yer alır. Uzun süreli ve yüksek devirli kullanımlarda spindle motor bazı sorunlarla karşılaşabilir. Hassas bir rulman yapısına sahip olan bu motorlar 200 devir ile 30000 devir arasında işlem yaparken çeşitli hatalara neden olabilir. Böyle bir sorunla karşılaşıldığında rulman bakımı yapılmalıdır. Rulmanların bakımının özel düzenekler aracılığıyla yapılmasının ardından yeni rulmanlar özenli bir şekilde özel kalıplarla pres altına yeniden yerleştirilir. Rulmanlar bakım için balyoz ya da çekiç vurularak sökülmez ya da takılmaz. Rulman ve rotor balansı gerçekleştirilmesinin ardından rotor yerine takılmak için hazırdır.

Elektriksel Arızalar

Elektriksel bir arıza oluştuysa yanık ve kopuk gibi sorunları gözlemleyerek tamir kısmına geçmek gerekir. Sargılar arasında izolasyon testi yapılır, sorunlu salgılar varsa motor yeniden sarılır. Uygun şartlarda verniklenerek fırınların. Bu işlemin ardından gerekli elektriksel testler yeniden yapılır, bu testlerin ardından stator toplanmaya hazır hale getirilir.  

Sensör ve Okuyucu Arızalar

Spindle motorlarda meydana gelen sensör arızalarının birçok nedeni olabilir. Özellikle yağlanma, kir ve pas gibi sorunlar sensör ve okuma hatalarına neden olabilir. Bunun yanı sıra, hassas ayarların zarar görmesi ve değişmesi de sensör sorunlarını ortaya çıkarabilir. Gerekli bakım ve temizlikleri yaparak spindle motorundaki hassas ayarları yeniden düzenlenebilmektedir.

Makyap Elektronik olarak uzman ekibimiz ve tamir başarımız ile spindle motor tamirinde marka ayırt etmeden hem mekanik hem elektriksel hem de sensör okuyucu ve arızalarının tamirini gerçekleştiriyoruz Spindle motor tamiri için destek almak istiyorsanız iletişime geçebilirsiniz.

https://www.makyapelektronik.com/

21 Kasım 2024, Perşembe
Yazar: Timsah Ajans

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)