Step Sürücü Devreleri

Step Sürücü Devreleri

Step Motor Sürücü Devreleri

Step motor sürücü devreleri üç temel prensip üzerine yapılır. Bu basit sürücü mantığı, step motorların istenilen hız ve torkda çalışmasını sağlar.

L/R Sürücü: Bu tür sürücülere sabit voltaj sürücüsü adı verilir. Bu sürücülerden birçoğu iki kutuplu veya tek kutuplu step motorlar çalıştırmak üzere dizayn edilebilir. Sürekli çalışma için L/R tahrik ünitesi güç kaynağı çıkış voltajını motor sargısı voltaj değerine uydurmalıdır. Güç kaynağı çıkış voltaj seviyesi, optimum sürekli çalışma için sürücü devresindeki elektrik düşüşlerini hesaba katacak kadar yüksek ayarlanmalıdır.

Chopper Sürücüler: Bir Chopper sürücü, step motorun bir L/R sürücüsüne kıyasla daha yüksek torklarda veya kuvvette yüksek hızlarda olmasını sağlar. Chopper sürücü sabit bir akım sürücüdür ve neredeyse daima bipolar türüdür. Chopper motor akımını kontrol etmek için çıkış voltajını hızla açıp kapatan (kesme) tekniğinden adını alır.

Mikrostep Sürücü: Pek çok bipolar sürücülerde mikro basamak özelliği bulunuyor. Mikro adım atma, elektronik olarak tam bir adım daha küçük adımlara böler. Mikro adım atma, motorun kademeli artışını etkili bir şekilde azaltır.

  • Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

     Tel: 0216 394 34 50 / 0534 561 85 81

    Bizleri sosyal hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

    İnstagram: https://www.instagram.com/makyaptr/

    Facebook: https://www.facebook.com/makyap.elektronik.77/

    Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwEA9j723u7GntTWhWYaLlQ

    Twitter: https://twitter.com/makyaptr

    Linkedin: https://www.linkedin.com/company/71892978/admin/

    İnternet adresi: https://makyapelektronik.com/

    Makyap Elektronik Makine A.Ş olarak müşteri ziyaretini önemsiyoruz. ( Onarım - Sıfır ve 2. El satış - Teknik Servis ile ilgili tüm hizmetler ile yanınızdayız.)

05 Mayıs 2024, Pazar
Yazar: Makyap Elektronik

YORUMLAR

SİZDE YAZIN

  • Ad Soyad (*)
  • E-Posta (*)
  • Doğrulama Kodu (*)
  • Yorum (*)